Industrijska vrata

Sekcijska podizna vrata za industrijske prostore

Sekcijska podizna INDUSTRIJSKA vrata jedna su od najsnažnijih, robusno izrađenih, sigurno dovršenih sustava industrijskih vrata. Ta vrata imaju naziv "industrijska" zbog više razloga:
-primjerena su za veće dimenzije vaših otvora,
-brzina ciklusa otvaranja je brža, kao i kod garažnih vrata,
-primjerena su za intenzivnu upotrebu (preporučena su za upotrebu u proizvodnjama, skladištima, radionicama ...),
- okovi vrata u cijelosti su deblji, kao i kod garažne verzije,
- vodeći kotačići su poboljšani i jači,
-opremljena su dodatnim ojačanjima protiv vjetra,
-ugrađeni pogoni su reduktorski i primjereni za veći broj otvaranja.

Zbog takvog načina djelovanja možete ih namjestiti u skoro sve oblike otvora, npr. pod kutom, s povišenim podizanjem i s okomitim podizanjem itd.

Sa sekcijskim garažnim vratima u potpunosti možete iskoristiti prostor ispred i iza otvora jer se otvaraju okomito i zatim se uvuku ispod stropa/krova.

Izolacija

Izolirana sekcijska industrijska vrata odlikuje visoka sposobnost tesnenja. Visoka varnost dvojno oplaščenih izoliranih sekcijskih vrat pomeni, da so ta vrata idealna za vse vrste industrijskih in gospodarskih objektov.

Zašto izolacija?

Postoje tri jednostavna razloga za odabir izoliranih sekcijskih industrijskih vrata:
1.    veća čvrstoća ploče zbog poboljšane sigurnosti,
2.    odlične toplinsko izolacijske osobine,
3.    za prekid toplinskog mosta što sprječava kondenzaciju industrijskih vrata na unutrašnjoj strani.

Nijedna izolirana sekcijska industrijska vrata, koje isporučuje tvrtka KIP KOP d.o.o., ne sadrže CFC. Napunjena su poliuretanskom pjenom, a konstrukcijska ploča od galvaniziranog čelika ima dvostruku oblogu.

Konstrukcija ploča debljine 40 mm nudi izvanrednu tvrdoću i smanjuje štetu koja može nastati zbog sudara i udaraca.

Ispravno ugrađena izolirana industrijska vrata nude nevjerojatno visoku cijenu vrijednosti U value = 0.50W/m2 C st. i zimi smanjuju troškove grijanja u susjednim prostorima kao što su sanitarni prostori, blagovaonice, dvorane za konferencije...

Materijali

KIPLIFT sekcijska industrijska vrata izrađena su od panelnih ploča koje se sastoje od dvoslojnog galvaniziranog čelika s krajnjom obradom i prašnim bojanjem. Dobavljač ploča za izradu KIPLIFT sekcijskih industrijskih vrata je priznata švicarska tvrtka TECSEDO. Konstrukcija ploče čeličnih KIPLIFT sekcijskih industrijskih vrata obično je dvostruko obložena izolacijskom jezgrom. Debljina ploča za vrata s dvostrukom oblogom je 40 mm.
 
Osnovna cijena većinom obuhvaća vratno krilo u woodgrain strukturi, posebice kod RAL 9007 boje gdje je u uključen i glatki motiv s jednom crtom!

Na zahtjev klijenta možemo dostaviti vrata u slijedećim motivima:
-LINIJSKI MOTIV woodgrain
-GLATKI MOTIV
-GLATKI MOTIV s jednom crtom
-KAZETNI MOTIV
-MICROLINE MOTIV

Djelovanje

Dizajn mehanike svih sekcijskih industrijskih vrata drugačiji je od njihajućih garažnih vrata. Sustav opruga pomaže boljem i jednostavnijem djelovanju, a posebno je koristan za vrata većih dimenzija. Sa svim sekcijskim industrijskim vratima može se upravljati ručno ili daljinski. U svakom slučaju, djelovanje je glatko i tiho zbog odlične konstrukcije i dizajna elemenata. U skladu sa zakonima, ploče svih sekcijskih vrata po zakonu moraju biti dizajnirane kako bi spriječile prignječenja i moguće ozljede.

Sekcijska industrijska vrata, kada su otvorena, nude cjelovitu uporabnu širinu jer nemaju bočne podizne ruke. Uporabna visina može se u cijelosti koristiti.

Svaka različita mogućnost ima drugačije zahtjeve u vezi sa stropnim prostorom. Pored toga, tijekom montaže opruga i vodilica različite su i važne konstrukcijske pričvrsne točke. Ispravna montaža tih opruga bitna je za ispravno, pouzdano i sigurno djelovanje.

Vrata su opremljena s ležajnim vodećim kotačićima presvučenim silikonskom gumom koja omogućuje tiho i lagano pomicanje vrata po vodilicama.

Okvirji

Za razliku od njihajućih vrata, sekcijska industrijska vrata nemaju podokvira jer to zahtijeva montažu neposredno na konstrukcijsku površinu ili, u slučaju među montaže, posebni komplet za namještanje. Okvir, za razliku od onoga kod njihajućih vrata, nema četvrtasti prorez, glavu i nožicu za zaključavanje. Okvir nosi samo opremu i opružni mehanizam, a za podešavanje i namještanje treba samo dobru, tvrdu i čvrstu površinu.

Veličina

Sekcijska industrijska vrata su, s obzirom na veličinu, izvanredno prilagodljiva zbog dva razloga.

Prvo: cijela sekcijska vrata ne naginju se kroz otvor jer su montirana i namještena u unutrašnjost garažnog otvora, čelični pričvrsni okvir dizajniran je tako da je djelomično vidljiv ili u potpunosti sakriven.
Za vas je važno samo da u unutrašnjosti prostora ima dovoljno bočnog (CL ili Cd = min. 10cm) i stropnog prostora-visine prebacivanja ( min. 40 cm) .

Drugo: tvrdoća ploče znači da velike širine i visine do 7000 mm ne predstavljaju poteškoće. Najšira trenutno dostupna garažna vrata imaju visinu do 8000 mm.

Položaj ugradnje

Referentne dimenzije kod naručivanja uvijek se odnose na stvarni zidni otvor ako su vrata namještena na unutrašnju stranu. Usprkos tome, dimenzije garažnih otvora mogu biti drugačije jer se sekcijska industrijska vrata ne naginju kroz otvor i zato se mogu namjestiti za širi ili uži otvor ako postoji dovoljna količina unutrašnjeg prostora za ulaz vrata.

Sekcijska industrijska vrata mogu biti namještena između zidnih otvora, iako prava formula za veličinu okvira ne postoji jer zahtjevi za stropni prostor ovise o tipu naručene opreme.

Jednostavno ručno upravljanje s odličnim opružnim mehanizmima osigurava glatko i tiho pomicanje.

Zbog dizajna s okomitim gibanjem pri podizanju industrijskih vrata ne trebate se micati.

Ručno ili daljinsko upr..

Industrijska garažna vrata jedna su od rijetkih vrsta garažnih vrata kod kojih ručno ili električno upravljanje nudi jednaku razinu sigurnosti za što možemo zahvaliti obliku i dizajnu samog mehanizma vrata. KIP KOP ima različite načine djelovanja opružnog podizanja čiji zajednički nazivnik je jednostavnost djelovanja!

Daljinski električni nadzor obično se preporučuje za vrata objekata koja se uglavnom često koriste, a kod industrijske verzije vrata mogu se dostaviti za nadoplatu!

Automatizacija

U kombinaciji s kvalitetnim upravljačem sekcijska industrijska vrata jedna su od najsigurnijih odabira dostupnih za vašu garažu, uključujući sve prednosti koje nudi izolacija i čvrstoća ploča. Posebno je važno da su automatska industrijska vrata podešena na ispravan način! U našoj tvrtki to možemo izvesti profesionalnim mjernim instrumentima KMG lite.

Kod nas imate izbor različitih robnih marki za automatizaciju vrata. U našoj ponudi možete pronaći pogone vrhunskih robnih marki, kao što su: LIFTMASTER, BENINCA, FORCE !

Snagu i tip pogona prilagođavamo dimenzijama vrata te izračunu torzijskih ovjesa koje u postupku proizvodnje pomoću računalne aplikacije detaljno izrađujemo. Bez obzira za koju se vrstu pogona odlučite, daljinski upravljač kod industrijske verzije ne ulazi u cijenu vrata!
 
Također, svi pogoni opremljeni su sigurnosnim sustavom. Ako vrata udare u prepreku automatski se zaustavljaju i vraćaju natrag. Na zahtjev kupca možemo osigurati dodatnu povećanu sigurnost, na zahtjev kupca (za nadoplatu) ugradnjom dodatnih sigurnosnih sustava.

Protuprovalna sigurnost

Sekcijska industrijska vrata jedna su od najsigurnijih raspoloživih vrsta, posebice zbog odlične konstrukcije ploča i činjenice da vrata u čeličnim vodilicama pridržavaju na svakoj strani barem 5 valjaka koji nude odličnu otpornost od pokušaja provale. U kombinaciji s električnom bravom dobre kvalitete vrata se bez posebnih alata (i puno buke) ne mogu provaliti.

Sigurnost upravljanja

Sigurnost je na prvom mjestu. Zato su svaka sekcijska podizna industrijska vrata iz naše proizvodnje opremljena s:
-    „finger security“ zaštitom od prignječenja prstiju,
-    opružnom kočnicom za mogući slučajni pad vratnog krila,
-    s kočnicom tijekom trganja kabla ili žičane sajle,
-    sa sigurnosnim prekidačem i dodatnim hidrauličkim zatvaračem (samo vrata s ugrađenim osobnim prijelazom),
-    sa sigurnosnim upozorenjima i uputama,
-    sigurnosnom bravom i poteznom ručicom,
-    deblokadom koja omogućuje otvaranje vrata tijekom nestanka struje.

Ugradnja osobnog prijelaza

Najmodernija tehnologija, mogućnost vrata za ulazak osoba odlično je rješenje za industrije koje redovito koriste garaže, ali ne nužno samo za spremanje vozila. Pristup hladnjaku, alatima, kotačima itd. je jednostavan ako imate ugrađena široka prijelazna vrata koja možete koristiti bez otvaranja cijelih garažnih vrata.

Standardnu visoku sigurnost postižete pomoću gornjeg vratnog zatvarača koji osigurava da su vrata uvijek zatvorena. Zbog donjeg praga visine samo 19 mm pristup s alatima i uređajima vrlo je jednostavan.
Magnetni senzor brine za onemogućavanje daljinskog upravljanja ako krilo ulaznih vrata nije u potpunosti zatvoreno.

Vremenska brtvila

KIPLIFT sekcijska industrijska vrata imaju visokokvalitetne gumene trake već ugrađene u donju ploču vrata na bočnim stranama okvira i na pojasu gornje ploče ili na samu gornju ploču. Sekcijska vrata ugrađena pravilno u odnosu na ravno tlo nude odlično brtvljenje i zaštitu od vjetra, kiše i kukaca.

Otvori za svjetlo

U vrata možemo ugraditi otvore za svjetlo ili izraditi cijelu svjetlosnu ploču. Otvore za svjetlo možemo dostaviti u boji vrata, raznim drugim bojama, a po želji kupca možemo izvesti i prašno bojanje ploče za svjetlo.

Nijanse boja

Kupac može odabrati jednu od različitih tvornički prašno obojanih nijansa boja, koje su

KUPAC PO CJENIKU MOŽE ODABRATI SLJEDEĆE BOJE :
BIJELA RAL 9010 / woodgrain struktura / linijski motiv
SREBRNA RAL 9006 / woodgrain struktura / linijski motiv
SMEĐA RAL 8014 / woodgrain struktura / linijski motiv

ZA DOPLATU:
ANTRACIT RAL 7016 / woodgrain struktura / linijski motiv
ANTRACIT RAL 7016 / glatki panel / 1 crta ili bez crta – sandgrain obrada
BIJELA RAL 9016 / glatki panel / 1 crta ili bez crta – polygrain obrada
SIVA RAL 9007 / glatki panel s jednom crtom
SIVA RAL 9007 / woodgrain struktura / linijski motiv
ZLATNI HRAST / woodgrain struktura / linijski motiv
ZLATNI HRAST / glatki panel s jednom crtom
TAMNI HRAST / woodgrain struktura / linijski motiv
TAMNI HRAST / glatki panel s jednom crtom
MAHAGONY / woodgrain struktura sa 1 crtom ili bez crta / linijski motiv
WINCHESTER / glatki panel s jednom crtom

Boja po želji? Iz naše proizvodnje na želju kupca nudimo dostavu vrata po RAL karti. Na tom mjestu kupac može izabrati između različitih motiva ili izgleda.

Jamstvo

Sekcijska podizna industrijska vrata iz naše proizvodnje imaju dugi vijek trajanja zbog vrhunskih materijala. Uzimanjem u obzir propisanog godišnjeg servisa i dugog razdoblja jamstva, koje je:
-3 godine na panele (na provjeru panela, što znači rupu kroz panel),
-2 godine na elektroniku i ostale pomične dijelove!

 • 20180221_173219
 • 20190306_161900
 • 20190327_115035
 • 20190328_083424
 • 20190328_155847
 • 20191206_144023
 • 20191206_144055
 • 20191206_144647
 • Brez_naslova
 • DSC_0100
 • DSC_1874
 • DSC_2034
 • VRATA
 • VRATA__2
 • vrata3
 • vrata34
 • vrata35
 • vrata36
 • vrata37
 • vrata38
 • vrata39
 • vrata41
 • vrata42
 • vrata43
 • vrata45
 • vrata46
 • vrata47