Sekcijska automatska garažna vrata

Sekcijska dvižna garažna vrata su popularna, praktična, sigurna i svestrana vrsta garažnih vrata. Ta vrata se nazivaju sekcijska zbog toga što se otvaraju i zatvaraju s pojedinačnim sekcijama ili panelima koji se kreću duž vodilnog mehanizma. Zbog ovog načina rada, mogu se postaviti u gotovo sve oblike otvora garaže, kao što su pod kutem, s povišenim podizanjem ili vertikalnim podizanjem.

S sekcijskim garažnim vratima možete potpuno iskoristiti prostor ispred i iza garažnog otvora, jer se otvaraju vertikalno i zatim povlače pod strop ili krov. Ovaj način rada idealan je za kratke prilazne putove, garaže blizu pješačkih staza i za rješavanje problema koji visoki terenski automobili ili druga viša vozila mogu stvoriti unutar garaže.

Izolirana sekcijska vrata se odlikujejo po visoki sposobnosti tesnjenja. Visoka varnost dvostruko obloženih izoliranih sekcijskih vrat pomeni, da so ta vrata idealna za garaže, ki se ne uporabljajo samo za shranjevanje vozil, ampak tudi za druge namene, kot so pisarna, delavnica, sprostitveni prostor, telovadnica ali preprosto za shranjevanje dodatnih gospodinjskih predmetov, ki v hiši nimajo svojega prostora. Izolirana sekcijska vrata tesnijo zelo dobro po celotnem obsegu, kar preprečuje vdor prahu, listja ali dežja v garažo.

Poleg tega izolirana sekcijska vrata ponujajo širok izbor dimenzij, barv in končnih obdelav ter sodobne oblikovalske možnosti. 


Zakaj izolacija?

Postoje tri jednostavna razloga za odabir izoliranih sekcijskih garažnih vrata:

 •     Povećana čvrstoća ploče zbog poboljšane sigurnosti,
 •     Izvrsna toplinska izolacijska svojstva,
 •     Za prekid toplinskog mosta, što posljedično sprječava kondenzaciju garažnih vrata na unutarnjo stran.


Nijedna izolirana sekcijska garažna vrata koja isporučuje KIP KOP d.o.o. ne sadrže CFC, već su ispunjena poliuretanskom pjenom, a konstrukcijska ploča od pocinčanog čelika ima dvostruko oblaganje. Struktura ploča debljine 40 mm pruža iznimnu čvrstoću i smanjuje oštećenja koja mogu nastati uslijed udaraca.
Pravilno postavljena izolirana sekcijska vrata nude iznimno visoku ocjenu vrijednosti U i smanjuju troškove grijanja u susjednim prostorijama, poput spremišta i slično, održavajući tijekom cijele godine odgovarajuću konstantnu temperaturu u garaži, što je idealno za pohranu vrijednih kolekcionarskih vozila ili drugih vrijednih predmeta koji bi se mogli oštetiti u vlažnim uvjetima. Po narudžbi su dostupni dodatni dodaci za dodatno poboljšanje izolacijskih svojstava (dodatne nadstrešne brtve, četke za brtvljenje, donje brtve...).
Sekcijska garažna vrata uvijek osiguravaju najvišu razinu vremenske zaštite.

KIPLIFT sekcijska garažna vrata izrađena su od panelnih ploča koje se sastoje od dvostrukog pocinčanog čelika s završnom obradom u prahu. Dobavljač panela za izradu KIPLIFT sekcijskih garažnih vrata je priznata švicarska tvrtka TECSEDO. Konstrukcija panela čeličnih KIPLIFT sekcijskih garažnih vrata obično je dvostruko oplaštena s izolacijskom jezgrom. Debljina vrata s dvostrukim oblaganjem iznosi 40 mm.
Čelične ploče vrata sekcijskih vrata su s vanjske strane prekrivene uzorkom prirodnog drveta, što im daje praktičan i estetski ugodan izgled. Glatko obrađene čelične ploče imaju jednostavan i suvremeni izgled koji dopunjuje suvremenu arhitekturu. Ova sekcijska vrata poznata su kao "FLAT" vrata. Također postoje vrata prekrivena laminatnom folijom u izgledu zlatnog ili tamnog hrasta, mahagonija ili oraha. Također, u našoj ponudi možete pronaći uzorke s kasetnim motivom ili "KOCKAMA".
Osnovna cijena većinom uključuje vratne krilice u strukturi drveta, osim iznimno za RAL 9007 boju, gdje je u osnovu uključen glatki motiv s jednom crtom!
Prema zahtjevu kupca, možemo isporučiti vrata u sljedećim dizajnima:

    LINIJSKI MOTIV drvena struktura
    GLADAK MOTIV
    GLADAK MOTIV s jednom crtom
    KASETNI MOTIV
    MICROLINE MOTIV

Mehanički dizajn svih sekcionalnih garažnih vrata prilično je različit od vrat s nihajnim otvaranjem. Sustav opruge pomaže boljem i glađem radu i posebno je koristan kod vrata većih dimenzija. Sva sekcionalna garažna vrata mogu se upravljati ručno ili daljinskim putem, u svakom slučaju, zbog odlične konstrukcije i dizajna elemenata, rad je vrlo glatak i tih. Ploče svih sekcionalnih vrata moraju imati prema zakonu dizajn koji sprječava priklještenje i time potencijalne ozljede.
Sekcionalna garažna vrata nude vam, kada su otvorena, punu korisnu širinu, jer nemaju bočne nosače. Također, korisna visina je u potpunosti iskoristiva.
Sekcionalna garažna vrata dolaze u dvije varijante mehanizma za dizanje s torzijskim oprugama.
Moguće pozicije opruga mogu biti:

 •     torzijska opruga montirana naprijed (minimalna zahtjeva za visinu preklade = 18 cm),
 •     torzijska opruga montirana straga (minimalna zahtjeva za visinu preklade = 10 cm).


Svaka različita opcija ima različite zahtjeve za visinu stropa, osim toga, kod postavljanja opruga i vodila važne su različite konstrukcijske točke. Ispravno postavljanje ovih opruga ključno je za pravilan, pouzdan i siguran rad.

Vrata su opremljena kugličnim vodičima obloženim silikonskom gumom, što omogućava tiho i lagano kretanje vrata duž vodila.

Sekcijska garažna vrata, za razliku od nihajnih vrata, nemaju podokvira, jer zahtijevaju direktnu montažu na konstrukcijsku površinu ili, u slučaju međumontaže, poseban set za montažu. Okvir, za razliku od okvira kod nihajnih vrata, nema kutni profil niti glavu i nogu za zaključavanje. Okvir zapravo nosi samo opremu i mehanizam s oprugom, a za montažu je potrebna samo dobra, čvrsta i stabilna površina.

Sekcijska garažna vrata su izuzetno prilagodljiva što se tiče veličine, iz dva razloga.
Prvo: cijela sekcijska vrata ne prolaze kroz otvor, jer su instalirana unutar garažnog otvora, a čelični montažni okvir je dizajniran tako da može biti djelomično vidljiv ili potpuno skriven.
Važno je samo da unutar prostora ima dovoljno bočnog (CL ili Cd = min. 10cm) i visinskog prostora – visina preklade (min. 10cm ili max. 18cm).
Drugo: čvrstoća panela znači da velike širine, kao i visine do 3000 mm, ne predstavljaju problem. Najšira trenutno dostupna garažna vrata mjere 6500 mm.

Sekcijska garažna vrata su prvobitno bila dizajnirana za ugradnju unutar zidnog otvora, što je proizlazilo iz prednjeg montiranog mehanizma sa nateznim oprugama i širim vodilima. Zbog tog položaja instalacije, prednosti prehodne širine i visine su također porasle.

KIPLIFT sekcijska garažna vrata koja se danas instaliraju još uvijek imaju sličan dizajn, ali danas ih je moguće instalirati između zidnih otvora uz pomoć dodatnog prilagođenog montažnog seta i različitih verzija opruga. Uobičajeno, pri novoj gradnji vaše garaže, jedina ograničenja su visina stropa za krivulje vodilnih šina i dubina prostora za njihovu dužinu.

Referentne dimenzije pri narudžbi uvijek se odnose na stvarni zidni otvor, čak i ako su vrata instalirana na unutarnjo stran, međutim dimenzije garažnih otvora mogu biti znatno različite, jer sekcijska garažna vrata ne naginju kroz otvor i stoga ih je moguće instalirati u širi ili uži otvor, pod uvjetom da ima dovoljno unutarnjeg prostora za prolazak vrata.

Zbog posebnog dizajna vrata, nije moguće da se prsti uklešte.

Ručno upravljanje s odličnim mehanizmom opruga omogućava glatko i tihno kretanje.

Zahvaljujući dizajnu s vertikalnim kretanjem, nije vam potrebno udaljavati se dok podižete sekcijska garažna vrata.

Ručno upravljanje je puno lakše nego kod jednokrilnih garažnih vrata, posebno kod vrata većih dimenzija, jer opruge pomažu u cijelom procesu pomicanja vrata.

Sekcijska garažna vrata su jedna od rijetkih vrsta garažnih vrata gdje ručno ili električno upravljanje pruža istu razinu sigurnosti, a to je uglavnom zahvaljujući oblikovanju i konstrukciji samog mehanizma vrata. KIP KOP nudi različite načine rada sustava podizanja opruge, pri čemu je zajednički nazivnik jednostavna uporaba!

Daljinski električni nadzor obično se visoko preporučuje za garažna vrata koja se koriste uglavnom za pohranu vozila ili se često koriste. Naravno je, da ne zaboravite da je otvaranje garažnih vrata pritiskom na gumb, posebno noću ili po kiši, potpuno drugačije iskustvo od otključavanja ručke i ručnog podizanja vrata! Suvremene verzije elektroničkih upravljača su vrlo inteligentne i pružaju visokokvalitetno upravljanje.

Automatizacija
Sva sekcijska garažna vrata je moguće lako automatizirati, jer su dobro uravnotežena i mogu se automatizirati za gotovo svaku odgovarajuću upotrebu upravljača garažnih vrata. U kombinaciji s kvalitetnim upravljačem, sekcijska garažna vrata su jedan od najsigurnijih izbora za vašu garažu, uz prednosti izolacije i čvrstoće ploča.

Izuzetno je važno da su automatska vrata ispravno postavljena, posebno u smislu pritiska sile. U našem poduzeću to obavljamo pomoću profesionalnih mjernih instrumenata KMG lite.

Kod nas možete birati između različitih brandova za automatizaciju vrata. U našoj ponudi su pogoni vrhunskih brandova kao što su: LIFTMASTER, BENINCA, STAGNOLI, JOYTECH. Snaga pogona (500N - 1200N) se prilagodi dimenziji vrata i izračunu torzijske opruge koju izrađujemo s računalnim aplikacijama u procesu proizvodnje. Bez obzira na vrstu pogona, uvijek dobijate 2 daljinska upravljača, a svaki sljedeći se može dodatno kupiti. Također, svi pogoni su opremljeni sigurnosnim sustavom, ako vrata nađu prepreku automatski se zaustave i vrate natrag. Dodatnu sigurnost po želji kupca (uz doplatu) možemo osigurati ugradnjom dodatnih foto senzora.

Sekcijska garažna vrata su nedvojbeno jedna od najsigurnijih dostupnih vrsta vrata, posebno zbog odlične konstrukcije ploča i činjenice da su vrata u čeličnim vodilicama podržana sa svake strane s najmanje 5 valjaka, pružajući izvrsnu otpornost protiv pokušaja nasilnog ulaska. U kombinaciji s električnim upravljačem visoke kvalitete, gotovo je nemoguće provući vrata bez posebnih alata (i puno buke).

Standardne ručke su crne s cilindričnom bravom.

Sigurnost je na prvom mjestu, stoga su sva sekcijska garažna vrata iz naše proizvodnje opremljena sa:

 •     "finger security" zaštita protiv prikleščenja prstiju,
 •     sa oprugom za zaustavljanje u slučaju neočekivanog pada vrata,
 •     sa sigurnosnim prekidačem i dodatnim hidrauličkim zatvaračem (samo za vrata s ugrađenim prolazom),
 •     sigurnosnim uputama i obavijestima,
 •     sigurnosnom bravom i povlačnom ručicom,
 •     dekompresijom koja omogućuje otvaranje vrata u slučaju nestanka struje.

Tehnološko čudo, opcija vrata za ulaz osoba je izvrsno rješenje za kuće koje garažu redovito koriste, ali ne nužno samo za pohranu vozila. Pristup hladnjaku, alatima, biciklima itd. je jednostavan ako imate široka vrata za prolaz koja možete koristiti bez potrebe da otvarate cijela garažna vrata.

Standardnu visoku sigurnost možete postići s gornjim bravom na vratima, koji osigurava da su vrata uvijek zatvorena. Zahvaljujući donjem pragu visine samo 19 mm, pristup biciklima, skuterima ili vrtlarima zaista je vrlo jednostavan.
Magnetski senzor također osigurava da daljinski upravljač nije moguć ako krilo prolaznih vrata nije potpuno zatvoreno.

Kupac može birati između punila koje dolazi u osnovnoj tvorničkoj boji ili imitaciji boja, koje su kako slijedi:

U OSNOVNOJ CIJENI:

 •     BELA RAL 9010 / drveni uzorak / linearni motiv
 •     SREBRNA RAL 9006 / drveni uzorak / linearni motiv
 •     SMEĐA RAL 8014 / drveni uzorak / linearni motiv


UZ DOPLATU:

 •     ANTRACIT RAL 7016 / drveni uzorak / linearni motiv
 •     ANTRACIT RAL 7016 / glatki panel / 1 crta ili bez crta - sandgrain zavrsetak
 •     BELA RAL 9016 / glatki panel / 1 crta ili bez crta - polygrain zavrsetak
 •     SIVA RAL 9007 / drveni uzorak / linearni motiv
 •     SIVA RAL 9007 / glatki panel s jednom crtom
 •     ZLATNI HRAST / drveni uzorak / linearni motiv
 •     ZLATNI HRAST / glatki panel s jednom crtom
 •     TAMNI HRAST / drveni uzorak / linearni motiv
 •     TAMNI HRAST / glatki panel s jednom crtom
 •     MAHAGONI / drveni uzorak s jednom crtom ili bez crta / linearni motiv
 •     WINCHESTER / glatki panel s jednom crtom


Želite li drugu boju? Iz naše proizvodnje možemo ponuditi vrata po želji kupca prema RAL karti. Na tom mjestu kupac može birati između različitih motiva ili izgleda.

Sekcijska dvižna garažna vrata iz naše proizvodnje odlikujejo visoka kvaliteta materijala, što im omogućuje dug životni vijek. Uz pridržavanje godišnjeg servisa, također nudimo dugu jamstvenu dobu, koja iznosi:

 •     12 godina na panele (za prodiranje hrđe kroz panele),
 •     5 godina na ostale pokretne komponente!

KIPLIFT sekcijska garažna vrata već imaju visokokvalitetne gumene trake ugrađene u donju ploču vrata, sa strane okvira i na remenju gornje ploče ili na samoj gornjoj ploči. Sekcijska vrata, pravilno postavljena na ravna tla, mogu pružiti izvrsno zaptivanje protiv vjetra, kiše i insekata.

Možemo ugraditi svjetlosne otvore ili izraditi cijelu svjetlosnu ploču na vratima. Svjetlosni otvori dostupni su u boji vrata, različitim drugim bojama ili po želji kupca možemo izvesti praškasto bojanje svjetlosnog panela.

VRSTA PLOČE

Područja koja pokrivamo.

Naša usluga obuhvaća široko područje jer pokrivamo više različitih regija. Bilo da se nalazite u gradu ili udaljenom seoskom području, ovdje smo da vam pružimo naše vrhunske usluge. Naša prisutnost doseže različita mjesta i neprestano se širi, što nam omogućava da dosegnemo klijente u većim gradovima, manjim naseljima i njihovoj okolici.

Kontaktirajte nas već danas