Bočna sekcijska garažna vrata

Sekcijska bočna garažna vrata su jedan od najnovijih sistema garažnih vrata. Ova vrata nazivaju se "bočna sekcijska" jer se otvaraju i zatvaraju pojedinačnim sekcijama ili panelima koji se kreću vodoravno lijevo ili desno duž vodilica. Zbog ovog načina rada, iznimno su prikladna za ugradnju u garaže gdje nema dovoljno visine na stropu ili prekladi za postavljanje klasičnih vrat.

S bočnim sekcijskim garažnim vratima, možete potpuno iskoristiti prostor ispred i iza garažnog otvora jer se vrata otvaraju bočno, lijevo ili desno, a zatim se pomiču uz zid. Ovaj način rada idealan je za kratke prilaze garažama, garaže u blizini pješačkih staza i rješavanje problema koje visoki terenski automobili ili druga viša vozila mogu stvoriti unutar garaže.

Izolirana stranska sekcijska vrata imaju zadovoljavajuću, ali ne izvrsnu sposobnost brtvljenja. Visoka sigurnost dvostruko obloženih izoliranih stranskih sekcijskih vrata čini ih idealnim za garaže koje nisu namijenjene konstantnom grijanju i održavanju temperature u garaži.
Osim toga, izolirana stranska sekcijska vrata nude širok izbor dimenzija te široku paletu boja i završnih obrada, uključujući i vrlo moderne "dizajnerske" izbore vrata.

Zašto izolacija?
Postoji tri jednostavna razloga za odabir izoliranih stranskih sekcijskih garažnih vrata:

  •     Povećana čvrstoća panela zbog poboljšane sigurnosti,
  •     Zadovoljavajuće, ali ne izvrsne toplinske izolacijske karakteristike,
  •     Za prekidanje toplinskog mosta, čime se sprečava kondenzacija na unutarnjoj strani garažnih vrata.


Nijedna izolirana stranska sekcijska vrata koju isporučuje KIP KOP d.o.o. ne sadrže CFC, napunjena su poliuretanskom pjenom, a konstrukcijska ploča od pocinčanog čelika ima dvostruku oblogu.
Struktura panela debljine 40 mm nudi iznimnu čvrstoću i smanjuje štetu nastalu udarcima.
Pravilno instalirana izolirana stranska sekcijska vrata pružaju zadovoljavajuću brtvljenost, smanjujući zimski trošak grijanja u susjednim prostorijama poput ostava i slično, zadržavajući tijekom cijele godine konstantnu temperaturu u garaži. To je idealno za skladištenje vrijednih kolekcionarskih vozila ili drugih vrijednih predmeta koji bi se mogli oštetiti u vlažnim uvjetima. Po narudžbi je dostupna dodatna oprema za dodatno poboljšanje izolacijskih svojstava (dodatna nadzemna brtvljenja, četke za brtvljenje, brtvljenja na podu...).
 

KIPLIFT stranska sekcijska garažna vrata izrađena su od panelnih ploča koje se sastoje od dvostrukog pocinčanog čelika s završnom obradom praškastim bojenjem. Dobavljač panela za izradu KIPLIFT stranskih sekcijskih garažnih vrata je priznata švicarska tvrtka TECSEDO. Konstrukcija čeličnih panela KIPLIFT stranskih sekcijskih garažnih vrata obično je dvostruko obložena s izolacijskom jezgrom. Debljina vrata s dvostrukom oblogom iznosi 40 mm.

Čelične vrata stranskih sekcijskih vrata su s vanjske strane presvučene uzorkom prirodnog drveta, što im daje praktičan i estetski ugodan izgled. Glatko obrađene čelične ploče imaju jednostavan suvremeni izgled koji nadopunjuje modernu arhitekturu. Ova stranska sekcijska vrata poznata su kao "FLAT" vrata. Također postoje vrata prekrivena laminatnom folijom u izgledu hrasta, mahagonija ili oraha. Također u našoj ponudi možete pronaći uzorke s kasetnim motivom ili "KOCKAMA".
Osnovna cijena obično uključuje krilo vrata u strukturi drveta, iznimno kod RAL 9007 boje, gdje je u osnovu uključen glatki motiv s jednom crtom!
Na zahtjev kupca možemo isporučiti vrata u sljedećim motivima:
-LINIJSKI MOTIV drveta
-GLATKI MOTIV
-GLATKI MOTIV s jednom crtom
-KASETNI MOTIV
-MICROLINE MOTIV

Dizajn mehanike svih stranskih sekcijskih garažnih vrata je znatno različit od dizajna garažnih vrata s klasičnim dizanjem ili kipućim mehanizmom. Sva stranska sekcijska garažna vrata mogu se upravljati ručno ili putem daljinskog upravljača, u svakom slučaju, zbog izvrsne konstrukcije i elementa dizajna, njihovo funkcioniranje je vrlo glatko i tiho. Prema zakonu, ploče svih sekcijskih vrata moraju imati dizajn koji sprječava kliženje i time potencijalne ozljede.

Sekcijska stranska garažna vrata, kada su otvorena, pružaju vam punu korisnu širinu, jer nemaju bočne pokretne mehanizme. Također, korisna visina vrata je u potpunosti iskorištena.

Vrata su opremljena kotačima s ležajevima obloženim silikonskom gumom, što omogućava tihi i glatki hod vrata duž vodilica.

Sekcijska bočna garažna vrata su jedna od retkih vrsta garažnih vrata kod kojih ručno ili električno upravljanje nudi isti nivo sigurnosti, što je uglavnom zahvaljujući obliku i dizajnu mehanizma vrata samih.

Daljinski električni nadzor obično se vrlo preporučuje za garažna vrata koja se koriste uglavnom za skladištenje vozila ili ako se često koriste. Naravno, ne smijemo zaboraviti da otvaranje garažnih vrata jednostavnim pritiskom na dugme nije usporedivo sa otvaranjem ručke i ručnim podizanjem vrata, posebno noću ili za kiše! Najnovije verzije elektronskih kontrolera su vrlo inteligentne i nude visokokvalitetno upravljanje.

Automatizacija
Sva bočna sekcijska garažna vrata se mogu lako automatizirati, jer su dobro sigurnosno opremljena za sve dimenzije.
Izuzetno je važno da su automatska vrata ispravno podešena, posebno pritisak sile! U našem poduzeću to radimo s profesionalnim mjerilima KMG lite.

Kod nas možete birati između različitih marki za automatizaciju vrata. U našoj ponudi imamo pogone vrhunskih marki kao što su: LIFTMASTER, BENINCA, STAGNOLI, JOYTECH.
Snaga pogona (500N - 1200N) prilagođava se dimenzijama vrata.
Nekoliko se daljinskih upravljača dobija uz svaku narudžbu, a dodatni se mogu kupiti.
Svi pogoni također su opremljeni sigurnosnim sustavom, ako vrata naiđu na prepreku automatski se zaustavljaju i vraćaju unatrag. Dodatnu sigurnost možemo osigurati na zahtjev kupca (uz nadoplatu) instalacijom dodatnih foto ili optičkih senzora.

Referentne dimenzije prilikom naručivanja uvijek se odnose na stvarnu zidnu otvorinu i ne mogu se drugačije postaviti. Uklještenje prstiju nije moguće zbog specifičnog dizajna vrata. Ručno upravljanje je jednostavno i omogućava glatko i tiho pomicanje. Zahvaljujući bočnom pomaku dizajna, nije vam potrebno udaljiti se.

Sekcijska stranska garažna vrata su jedna od sigurnijih dostupnih vrsta vrata, posebno zbog odlične konstrukcije panela i činjenice da su vrata držana u čeličnim vodičima s najmanje 5 valjaka sa svake strane, što pruža odličnu otpornost na pokušaje nasilnog ulaza. U kombinaciji s kvalitetnim električnim upravljačem, vrata su gotovo nemoguća za provijanje bez posebnih alata (i uzrokuju malo buke).

Standardne ručke su crne s cilindričnom bravom.

Sigurnost je na prvom mestu, stoga svraka sekcijska garažna vrata iz naše proizvodnje su opremljena sa:

  •     "finger security" zaštitom protiv stezanja prstiju,
  •     sa sigurnosnim prekidačem i dodatnim hidrauličkim zatvaračem (samo vrata sa ugrađenim ličnim prolazom),
  •     sa sigurnosnim uputstvima i obaveštenjima,
  •     sigurnosnim bravama i držačem,
  •     deblokadom koja omogućava otvaranje vrata u slučaju gubitka električne energije.

KIPLIFT bočna sekcijska garažna vrata imajo tesnilne četke že ugrađene u donju ploču vrata, dok su na stranama okvira gumena brtvila. Sekcijska bočna garažna vrata, pravilno postavljena u odnosu na izravnani teren, mogu pružiti dobro brtvljenje protiv vjetra, kiše i insekata.

IZUZETNO VAŽNO: Tlak objekta mora biti u savršenom redu kako bi se putem bočnih garažnih vrata osigurala dobra ili barem zadovoljavajuća brtvljenja.

Vrata je mogoče opremiti s svetlobnimi odprtinami ali celo izdelati celoten svetlobni panel. Svetlobne odprtine so na voljo v barvi vrat ali v drugih različnih barvah po želji kupca. Poleg tega je možno tudi prašno barvanje svetlobnega panela po želji.

Kupci imaju mogućnost odabrati punjenje vrata između tvornički praškasto obojanih ili imitacijskih boja. U osnovnoj cijeni dostupne su sljedeće opcije:

    BIJELA RAL 9010 / struktura drveta / linearni motiv
    SREBRNA RAL 9006 / struktura drveta / linearni motiv
    SMEĐA RAL 8014 / struktura drveta / linearni motiv

Za doplatu dostupne su sljedeće boje:

    ANTRACIT RAL 7016 / struktura drveta / linearni motiv
    ANTRACIT RAL 7016 / glatka ploča / 1 crta ili bez crta - sandgrain obrada
    BIJELA RAL 9016 / glatka ploča / 1 crta ili bez crta - polygrain obrada
    SIVA RAL 9007 / struktura drveta / linearni motiv
    SIVA RAL 9007 / glatka ploča s jednom crtom
    ZLATI HRAST / struktura drveta / linearni motiv
    ZLATI HRAST / glatka ploča s jednom crtom
    TAMNI HRAST / struktura drveta / linearni motiv
    TAMNI HRAST / glatka ploča s jednom crtom
    MAHAGONY / struktura drveta s jednom crtom ili bez crta / linearni motiv
    WINCHESTER / glatka ploča s jednom crtom

Osim toga, dostupan je i izbor boja po želji kupca, pri čemu vrata možete dobiti prema RAL kartici. Na ovom mjestu kupac može birati između različitih motiva ili izgleda vrata.

Sekcijska bočna garažna vrata iz naše proizvodnje imaju zahvaljujući vrhunskim materijalima dugi vijek trajanja. Uz redovno godišnje servisiranje, nudimo i dugu jamstvenu dobu koja iznosi:

  •     12 godina jamstva na panele (protiv rđanja panela, što znači rupu kroz panel),
  •     2 godine jamstva na elektroniku i ostale pokretne komponente!

Područja koja pokrivamo.

Naša usluga obuhvaća široko područje jer pokrivamo više različitih regija. Bilo da se nalazite u gradu ili udaljenom seoskom području, ovdje smo da vam pružimo naše vrhunske usluge. Naša prisutnost doseže različita mjesta i neprestano se širi, što nam omogućava da dosegnemo klijente u većim gradovima, manjim naseljima i njihovoj okolici.

Kontaktirajte nas već danas