Dvokrilna garažna vrata

Dvokrilna garažna vrata su jedan od najstarijih tipova garažnih vrata. Zovu se dvokrilna jer se otvaraju i zatvaraju sa pojedinačnim krilima, jednim na lijevoj strani i drugim na desnoj strani. Zbog ovog načina rada, mogu se instalirati između zidnih otvora, pomaknute unutar garaže ili bliže vanjskoj strani otvora. Ovaj način instalacije je idealan za garaže bez preklade ili one u kojima prolaze različite instalacije nakon preklade, budući da se vrata ugrađuju u svjetli otvor. Također su izuzetno korisna u slučajevima kada je garaža premala, jer montažom dvokrilnih vrata na vanjski zid povećavate prostor.

Izolirana dvokrilna garažna vrata imaju odlične karakteristike brtvljenja. Visoka sigurnost dvostruko oplaščenih izoliranih krila vrata čini ih idealnim za garaže koje se koriste ne samo za vozila i pomažu u održavanju stalne unutarnje temperature.

Garaža koja se koristi kao kancelarija, radionica, prostor za opuštanje, teretana ili samo za skladištenje viška kućnih predmeta za koje nema mjesta u kući, bit će udobnija sa izoliranimi dvokrilnimi vratima. Dvokrilna garažna vrata dobro brtve po cijeloj površini, čime se sprečava ulaz prašine, lišća, miševa ili kiše.

Osim toga, izolirana dvokrilna garažna vrata omogućuju izradu do maksimalnih dimenzija (širina X visina = 250 cm) i širok izbor boja i završnih obrada.

Zašto izolacija?

Postoje tri jednostavna razloga za odabir izoliranih dvokrilnih garažnih vrata:

 •     Veća čvrstoća ploče zbog poboljšane sigurnosti,
 •     Izvrsna toplinska izolacijska svojstva,
 •     Prekid toplinskog mosta, što rezultira sprečavanjem kondenzacije na unutarnjoj strani garažnih vrata.


Nijedna izolirana dvokrilna garažna vrata koja isporučuje KIP KOP d.o.o. ne sadrže CFC, punjena su poliuretanskom pjenom, a konstrukcijska ploča od pocinčanog čelika ima dvostruku oplatu. Struktura punjenja debljine 40 mm nudi izuzetnu čvrstoću i smanjuje štetu uzrokovanu udarcima i udarima. Pravilno postavljena izolirana dvokrilna garažna vrata pružaju iznimno visoku ocjenu U-vrijednosti = 0.50 W/m2C, smanjujući troškove grijanja u susjednim prostorijama, kao što su ostave i slično, zadržavajući tijekom cijele godine odgovarajuću konstantnu temperaturu u garaži, što je idealno za pohranu vrijednih kolekcionarskih vozila ili drugih vrijednih predmeta koji bi se mogli oštetiti u vlažnim uvjetima. Po narudžbi su dostupni dodatni dijelovi za dodatno poboljšanje izolacijskih svojstava (dodatna nadstrešnica, četke za brtvljenje, brtve...).

Dvokrilna garažna vrata su izrađena od panelnih ploča/punjenja, koja su sastavljena od dvostrukog pocinčanog čelika sa završnom obradom u prahu. Dobavljač panela za izradu dvokrilnih garažnih vrata je priznata švicarska kompanija TECSEDO. Konstrukcija punjenja dvokrilnih garažnih vrata obično ima dvostruku oplatu sa izolacijskom jezgrom. Debljina punjenja vrata sa dvostrukom oplatom je 40 mm.
Punjenje vrata sa spoljne strane je obično prekriveno šarom prirodog drveta, što im daje praktičan i estetski ugodan izgled. Glatko obrađeno punjenje ima jednostavan moderni izgled koji upotpunjuje savremenu arhitekturu. Ova dvokrilna garažna vrata poznata su kao "FLAT" vrata. Takođe postoje vrata prekrivena laminatnom folijom sa izgledom zlatnog ili tamnog hrasta, mahagonija ili oraha. Takođe u našoj ponudi možete pronaći uzorke sa kaseta motivom ili "KOCKAMA".
Osnovna cena uglavnom uključuje krila vrata sa drvenom strukturom, izuzetak je RAL 9007 boja gdje je uključen glatki motiv sa jednom linijom!

Na zahtev kupca možemo isporučiti vrata u sledećim motivima:

    DRVENI LINIJSKI MOTIV
    GLATKI MOTIV
    GLATKI MOTIV sa jednom linijom
    KASETNI MOTIV
    MOTIV "MICROLINE"

Sva dvokrilna garažna vrata mogu se upravljati ručno, a takođe i daljinski, bez obzira na način upravljanja, zbog odlične konstrukcije i elementa dizajna, rad je izuzetno glatko i tiho.

Dvokrilna garažna vrata se sastoje od visokokvalitetnih aluminijskih okvira.

Tehničke karakteristike dvokrilnih garažnih vrata omogućavaju izradu vrata do maksimalne širine od 250 cm i maksimalne visine od 250 cm.

Dvokrilna garažna vrata se mogu montirati unutar zidnih otvora, pomiču se prema unutrašnjosti ili prema vanjskoj strani otvora. Ovaj način instalacije, odnosno rada, idealan je za garaže bez praga ili one gdje prolaz različitih instalacija prolazi kroz prag, jer se vrata montiraju unutar svjetle otvorine. Izuzetno su korisna i u slučaju da je vaša garaža premala, jer se montažom dvokrilnih vrata na vanjski dio fasade može povećati prostor.

Dvokrilna garažna vrata imaju osigurane visoke sigurnosne karakteristike zahvaljujući kvalitetnom materijalu punjenja i izdržljivim aluminijastim profilima. Dodatno, vrata su osigurana zbog prisutnosti najmanje 5 šarki na svakoj strani, što osigurava odličnu otpornost protiv mogućih pokušaja nasilnog ulaza. Standardne ručice za otvaranje su od eloksiranog aluminija i imaju cilindričnu bravu za dodatnu sigurnost.

Dvokrilna garažna vrata IZDVAJA mogućnost otvaranja samo jednog krila za ulazak osoba, što je odlično rješenje za kućanstva koja garažu redovno koriste, ali ne nužno samo za pohranu vozila. Pristup hladnjaku, alatu, biciklima itd. je jednostavan putem mogućnosti otvaranja samo jednog vrata, što omogućava upotrebu bez potrebe za otvaranjem cijelih garažnih vrata. Standardna visoka sigurnost može se postići pomoću gornjeg zatvarača vrata, koji osigurava da su vrata uvijek zatvorena/otvorena. Zahvaljujući donjem pragom visine samo 19 mm, pristup biciklima, skuterima ili vrtlarima zaista je vrlo jednostavan.

Dvokrilna garažna vrata imaju visokokvalitetna gumena brtvljenja već ugrađena u aluminijski okvir vrata. Pravilno postavljena dvokrilna garažna vrata u odnosu na ravnu podlogu mogu pružiti odlično brtvljenje protiv vjetra, kiše i insekata.

U vrata možemo ugraditi prozorne otvore ili izraditi cijeli svjetlosni panel. Prozorni otvori mogu biti u boji vrata, drugim različitim bojama ili se može izvesti praškasto bojanje svjetlosnog panela prema želji kupca.

U OSNOVNOJ CIJENI:

 •     BIJELA RAL 9010 / drvenasta struktura / linija motiv
 •     SREBRNA RAL 9006 / drvenasta struktura / linija motiv
 •     SMEĐA RAL 8014 / drvenasta struktura / linija motiv


ZA DODATNU NAPLATU:

 •     ANTRACIT RAL 7016 / drvenasta struktura / linija motiv
 •     ANTRACIT RAL 7016 / glatka ploča / 1 crta ili bez crta - završna obrada pijeskom
 •     BIJELA RAL 9016 / glatka ploča / 1 crta ili bez crta - poliuretanska obrada
 •     SIVA RAL 9007 / drvenasta struktura / linija motiv
 •     SIVA RAL 9007 / glatka ploča s jednom crtom
 •     ZLATNI HRAST / drvenasta struktura / linija motiv
 •     ZLATNI HRAST / glatka ploča s jednom crtom
 •     TAMNI HRAST / drvenasta struktura / linija motiv
 •     TAMNI HRAST / glatka ploča s jednom crtom
 •     MAHAGONIJ / drvenasta struktura s jednom crtom ili bez crta / linija motiv
 •     WINCHESTER / glatka ploča s jednom crtom


Boja po izboru? Iz naše proizvodnje možemo ponuditi isporuku vrata prema RAL karti po želji kupca. Na ovom mjestu kupac može birati između različitih motiva ili izgleda.

Dvokrilna garažna vrata iz naše proizvodnje imaju zahvaljujući vrhunskim materijalima dugi životni vek. Uz poštovanje preporučenih godišnjih servisa, također dolazi s dugim jamstvom koje iznosi:

    12 godina na panele (za koroziju panela, što uključuje i nastanak rupa kroz panel),
    2 godine na ostale pokretne komponente!

VRSTA PLOČE

Područja koja pokrivamo.

Naša usluga obuhvaća široko područje jer pokrivamo više različitih regija. Bilo da se nalazite u gradu ili udaljenom seoskom području, ovdje smo da vam pružimo naše vrhunske usluge. Naša prisutnost doseže različita mjesta i neprestano se širi, što nam omogućava da dosegnemo klijente u većim gradovima, manjim naseljima i njihovoj okolici.

Kontaktirajte nas već danas